Taleplerin karşılanamaması
· * Hatalı tasarım ve yetersiz kaynak nedeniyle bakım yapılmaması.
· * Yetersiz testler.
Yazılım Mühendisliği; etkin, güvenilir ve ekonomik yazılımı üretmek için Mühendislik yöntemlerinden faydalanmaktır.
Taleplerin Karşılanamaması:
Planlanmayan ihtiyaçların doğduğu durumlarda, stratejinin yanlış kurulması sonucu proje demotivasyon kaybına neden olmakta ve süreci uzatmaktadır.
Genel olarak, müşterinin proje planı dışında bir istek yapması veya projenin bitiminde sonra bunu geliştirmeye çalışması sonucu,yönetimsel ve programatik bazı “olmaz” lara girilmesi sonucu yazılım projeleri oluşmaktadır.
Hatalı tasarım ve yetersiz kaynak nedeniyle bakım yapılmaması:
Planlama esnasında yapılmış bir hata, temeli çürük birbinaya benzemektedir. Temel ne kadar sağlam ise, projeniz de o kadar sağlamolacaktır. Hatalı yapılan tasarımlar sebebi ile işgücü ve para kaybı yaşanmakadır. Buda projenin sürecine olumsuz olarak yansıyacaktır.
Yetersiz kaynak ise, müşteri taraflı veya BT şirketi tarafındanyaşanbilmektedir. Müşteri ek bütçelere onay vermeyebilir, BT şirketi yapılacakdeğişiklikler için gerekli personeli istihdam edemeyebilir. Bu olaylar projekapsamı dışında kalmakta olup, planlanmadığından projede sorunlar yaratacaktır.
Yetersiztestler
Yazılım mühendisliği, projeyi gerçekleştiren ekip ile test ekibini ayrı tutmaktadır. Temel olarak; test ekibi son kullanıcı gözüyle sistemi görmekte ve deneyimler ile testlerini uygulamaktadır. Bu testler önceden planlanmıştır.
0 kişi tarafından 0 olarak değerlendirildi
- Currently 5.0/5 Stars.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
yazılım mühendisliği,